IGC Zwolle 

Acupunctuur

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is door de Wereldgezondheidorganisatie WHO officieel erkend. Traditionele Chinese Geneeskunde is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2500, (maar waarschijnlijk al langer) jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten verbetert en ook preventief kan werken.

De Traditionele Chinese Geneeskunst steunt op het inzicht dat kwalen voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Om die verstoringen te herstellen, plaatst de acupuncturist, na een diagnose, dunne of iets dikkere naalden op bepaalde punten in het lichaam. Daar voelt u doorgaans vrijwel niets van. Daarnaast beschikt de acupuncturist over aanvullende technieken zoals het toepassen van Moxa, Cupping, Guasha, kruidentherapie of voedingsadviezen. De acupuncturist kan het lichaam vaak zo goed reguleren, dat het energie-evenwicht zich blijvend herstelt. Uw klachten verminderen sterk of verdwijnen volledig. Acupunctuur kan ook dienen als symptoombestrijdende of pijnstillende therapie, bijvoorbeeld als lichaamsfuncties door een ongeval onherstelbaar verstoord zijn.

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.
Acupunctuur is een therapie waarbij zeer kleine naaldjes in het lichaam worden gestoken op die plaatsen waar het energie kan opvangen. Door het naaldje te stimuleren of juist niet, wordt het lichaam aangezet tot genezing of terugvinden van zijn/haar balans.

MOXA

Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit is een aanvulling op een shiatsu of accupunctuur behandeling. Bij een behandeling met moxa worden de acupunctuurpunten met dit kruid verwarmd. De warmte dringt diep door in de huid om daar de energiestroom te stimuleren. Zo wordt energie toegevoegd op die punten. Dit kan worden toegepast wanneer er klachten zijn waarbij een leegte een koude of een blokkade naar voren komt. Ook bij vermoeidheid, blessures en gewrichtspijnen kan moxa een welkome aanvulling zijn.

CUPPING

Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud is. De therapie wordt gebruikt om wat in de Oosterse geneeswijze bekend staat als ‘stagnatie’ te verlichten. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Cupping kan worden toegepast worden bij:

GUASHA

Dit is een schraaptechniek dat vrijwel in alle oude culturen door artsen en de gewone bevolking werd toegepast. Het betekent letterlijk: `de ziekte eruit schrapen` Het schrapen gebeurt met verschillende instrumenten zoals bijvoorbeeld koperen muntjes, porseleinen lepels of een jade steen. Het schrapen veroorzaakt rode vlekken of strepen.

Guasha kan worden toegepast worden bij:

Interesse gewekt?

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie