IGC Zwolle 

BIOFYSISCHE GENEESKUNDE

Waarom biofysische geneeskunde?

Leven in al zijn manifestaties is niet verklaarbaar met alleen chemische kennis. Ook van het menselijk lichaam zijn zowel de bouw en functie als het ontstaan en herstellen van ziekte niet te verklaren met alleen scheikundige processen. Alle materie bestaat namelijk uit energie en elk biochemisch proces ontstaat door biofysische processen. De biofysische geneeskunde biedt een verbreding en verdieping van de huidige geneeskunde. Zowel de kennis als de therapiemethoden bieden vele aanreikingen bij het onderhouden en herstellen van de gezondheid. De geneeskunde van de toekomst is dan ook een combinatie van biochemische en biofysische geneeskunde.


Biochemische geneeskunde versus biofysische geneeskunde

De huidige reguliere en complementaire geneeskunde is vooral een biochemische geneeskunde, gebaseerd op kennis uit de biochemie. Bio betekent leven en chemie betekent scheikunde. Leven, met al zijn biologische processen, wordt in de biochemie verklaart vanuit scheikundige kennis. Scheikunde onderzoekt de materie tot het niveau waarop de moleculaire structuur veranderd. Biochemische geneeskunde verklaart de bouw en functie van het menselijk lichaam met chemische processen en tracht deze processen te beïnvloeden bij ziekte.

Biofysische geneeskunde is gebaseerd op kennis uit de biofysica. Bio is leven en fysica is natuurkunde. Leven, met al zijn biologische processen, wordt in de biofysica verklaart vanuit natuurkundige kennis. Natuurkunde onderzoekt niet alleen materie maar ook energie. Hierbij wordt de materie onderzocht op het niveau waarop de energie binnen een molecuul wel veranderd terwijl de moleculaire structuur hetzelfde blijft. De energie binnen moleculen bestaat uit licht, elektrische ladingen en magneetvelden. De biofysische geneeskunde integreert kennis over de aanwezigheid en functie van licht, elektrische ladingen en magneetvelden in het lichaam in de anatomie, fysiologie, pathologie, etiologie, preventie en therapie.

Interesse gewekt?

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie