IGC Zwolle 

Bone Setting

Het lichaam corrigeren met manuele technieken

Het genezen met speciale druk- en duwmethodes voor de wervelkolom en gewrichten is al zo oud als de mensheid. Vele moderne therapievormen die wij vandaag de dag toepassen, zijn afkomstig of afgeleid uit het oude China. Chinese bone setting is een manuele therapievorm waarbij we met ademhaling en een lichte tot medium druk de botten, wervels en gewrichten in het lichaam corrigeren.

Of met andere woorden, de subluxatie (zenuwblokkade, beknelling), scheefstand of instabiliteit van gewrichten of botten. Wervels in de wervelkolom of gewrichten staan niet meer in hun ideale positie, waardoor er bewegingsbeperkingen (fixatie) en pijn kan ontstaan. Dit creëert drukpunten op het ruggenmerg of de zenuwen, waardoor het lichaam niet meer goed kan functioneren. Door het corrigeren of ‘manipuleren’ van gewrichten, wervels of botten kan dit opgelost worden. Chinese bone setting (Zheng Ghu) is een ideale en veilige manier om het lichaam te corrigeren. Het hele bewegingsapparaat bestaat uit het motorische systeem, motoriek en het geheel van botten, gewrichten, skeletspieren, pezen en motorische zenuwen, die zorgen voor de lichaamshoudingen en bewegingen. Als we dus corrigeren op botten, wervels en gewrichten, dan beïnvloeden we ook de spieren, pezen en het zenuwstelsel. Het gaat om een eeuwenoude behandelwijze uit China die van generatie op generatie is overgedragen. Chinese bone setting of Zheng Ghu vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).

Bone setting bestaat uit trekken aan het lichaam, re-positioneren en stabiliseren, fixatie en rechtzetten d.m.v. houdingcorrectie. Vele moderne therapievormen zijn uit bone setting voortgekomen, waaronder chiropractie, orthopedie, podologie, Dorn methode, orthomanipulatie, osteopathie en fysiotherapie. Deze therapievormen hebben als basis hun gelijkenissen met de TCM Chinese bone setting. De behandeling berust op het oplossen van een ziektebeeld en preventie van ouderdomsklachten, zoals aandoeningen aan het bewegingsapparaat, voornamelijk aan de nek, wervelkolom en aan de grotere botten en gewrichten van het lichaam. Het is een geheel veilige behandelmethode.

Indicaties:

Contra Indicaties:

Interesse gewekt?

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie