IGC Zwolle 

FotonenTherapie

Wat is fotonentherapie?

Fotonentherapie is een moderne therapievorm waarbij lichtenergie wordt overgedragen aan het lichaam. Hierdoor wordt uw lichaam gestimuleerd om zichzelf te herstellen en te genezen. Voor de toepassing van deze therapie wordt gebruik gemaakt van medische lasersystemen. Het uitgezonden laserlicht stimuleert de biologische processen binnen de cellen van ons lichaam. Fotonentherapie geeft goede behandelresultaten, is snel werkzaam, kan bij diverse gezondheidsproblemen worden toegepast, is ontspannend en heeft geen ongewenste bijwerkingen.

Waarom is deze therapie zo effectief?

Hoe onvoorstelbaar het voor u misschien mag klinken, er bevindt zich licht in onze cellen!
Wetenschappers hebben vastgesteld dat onze lichaamscellen licht bevatten en uitstralen (o.a. Duitse biofysici onder leiding van professor F.A. Popp in 1975). Dit licht kreeg de naam biofotonen, bio betekent leven en foton betekent licht. De biofotonen die onze cellen in de vorm van laserachtig licht uitwisselen, gebruiken de cellen voor een tweeledig doel. Ten eerste om informatie over te dragen en ten tweede om energie voor hun eigen celstofwisseling te verkrijgen. Biofotonen zijn dus de dragers van informatie en de energie waardoor alle cellen in ons lichaam functioneren en met elkaar communiceren. Zo zorgen biofotonen ervoor dat alle lichaamsfuncties worden aangestuurd. Ons totale lichaam heeft dit licht nodig.

De zon is onze natuurlijke directe bron van fotonen welke het lichaam opneemt via de huid en ogen. Daarnaast is onze voeding een indirecte bron van fotonen. Via fotosynthese in planten wordt namelijk zonlicht opgeslagen in onze voeding. Ons lichaam kan ook fotonen van andere lichtbronnen dan de zon opnemen, maar dan moet dit licht aan specifieke kenmerken voldoen. Dit vermogen van ons lichaam vormt de basis van fotonentherapie.

Indien cellen niet optimaal functioneren is hun lichtintensiteit verminderd. Het toevoegen van licht, dat gelijksoortig is aan ons lichaamseigen licht, stimuleert de cellen tot herstel. Het licht dat wordt ingezet bij fotonentherapie, wordt opgenomen door de ogen en huid en vervolgens door het hele lichaam verspreid. Dit stimuleert de functie van alle lichaamscellen, waardoor niet alleen de werking van het hormoonstelsel, het immuunsysteem en het zenuwstelsel verbetert, maar ook van alle organen en van de mentaal-emotionele conditie.

Fotonen- en softlasertherapie is evidence-based medicine

De herstellende werking van zacht infrarood laserlicht wordt sinds 1966 wetenschappelijk onderzocht en aangetoond. Databanken bevatten inmiddels ruim 4000 publicaties van onderzoeken. Apparatuur voor fotonen- en softlasertherapie wordt sinds 1970 wereldwijd toegepast. De therapie met zacht infrarood laserlicht heeft internationaal meerdere namen, zoals: Low Level Laser Therapy, Cold Laser Therapy, Softlasertherapy, Laser Phototherapy, Photontherapy. Het biofotonen onderzoek biedt een verklaringsmodel voor de werking van deze therapie.

Goede behandelresultaten hebben wij behaald bij o.a.:

Fotonentherapie

Magneetveldtherapie

Lichtveldtherapie

hirudotherapie

Hypnotherapie

Interesse gewekt?

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie