IGC Zwolle 

Kruiden

Kruiden

Ongeveer 4800 jaar geleden stelde de Chinese keizer ”Shen Nung of Shen Nong” (Goddelijke boer), een boek samen met 365 geneeskruiden. In het westen kennen we een 4000 jaar oude Kruiden Geneeskunde.

4 generaties terug was de Kruiden Geneeskunde hier de dagelijkse geneeskunde, maar rond 1900 is men experimenteel gestart met de Chemische Geneeskunde, dit was destijds een Alternatieve Geneeskunde.

Acupunctuur en Chinese Kruidengeneeskunde vormen een belangrijk onderdeel van de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Chinese kruiden worden door mensen van alle culturen reeds eeuwenlang succesvol gebruikt om de gezondheid te bewaren en gezondheidsklachten te voorkomen. Kruidenformules kunnen standaard, samengesteld of met addities geleverd worden. Ze kunnen ingenomen worden als granulaat, in capsules of tabletvorm.

Ook bij de behandeling van gezondheidsklachten bij dieren kunnen Chinese kruiden ingezet worden. Bij TCVM (Traditionele Chinese Veterinaire Geneeskunde) wordt zowel naar de lichamelijke als de geestelijke aspecten van het dier gekeken. Harmonie en evenwicht zijn bij zowel mens als dier van groot belang.

Ook kunnen Westerse kruiden ingezet worden. Westerse kruiden die helpen bij het ontgiften en ontzuren zijn:

 • Nier thee (ochtend thee).
 • Lever thee (avond thee).
 • Gember thee.


De nier thee en lever thee zijn bij mij te verkrijgen.

De ontgiftende werking van Gemberthee

Om de ontgiftende werking van de bloedzuiger behandeling te ondersteunen kunt u zowel voor de behandeling als na de behandeling verse gemberthee drinken. Gemberthee is zeer gezond en kun je net zolang drinken als je zelf wil.

Een kuur van minimaal drie weken is aan te raden. Gemberthee helpt met name de lever te ontgiften maar ondersteunt ook de nieren om hun afvalstoffen kwijt te raken.Gemberthee maakt u als volgt:

 • Neem een thermoskan van een liter en vul deze met kokend water.
 • Snijd een stukje verse (biologische) gemberwortel van ± 2-3 cm af.
 • Snijd deze in kleine stukjes, even afspoelen en dan in de thermoskan doen.
 • Laat dit minimaal 25 minuten trekken of 15 minuten zachtjes koken voordat u het drinkt.
 • Gemberthee is vrij kleurloos en de smaak is zacht en iets prikkelend.
 • Drink de gemberthee gedurende de dag op.
 • U kunt vast een hele gemberwortel in stukjes snijden. Doe die in een boterhamzakje en dan in de diepvries. Zo kunt u elke keer de benodigde hoeveelheid eruit nemen en heeft u altijd verse gemberwortel in voorraad.
 • Door de gemberthee kunt u ook andere kruiden doen die ontgiftend werken zoals: Venkel, anijs, paardenbloem, brandnetel, citroengras, munt, zoethout, etc. Wel is het aan te raden een specialist te vragen of bepaalde kruiden op het moment wel de goede zijn voor u zijn ivm andere klachten of pathologieën.
 • Zo kunt u elke keer een andere smaak maken en ondertussen de lever ontgiften.
 • U kunt de stukjes gember in de thermoskan laten zitten. Dan zal de smaak in de loop van de dag sterker worden. U kunt ook de gemberwortel in een pantykousje in de thermoskan hangen en er na ongeveer 30 minuten uithalen. Dan blijft de smaak neutraler.

Interesse gewekt?

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie